Bieren

Onze bieren

PAUS

Het oorspronkelijke bier “Paus” van brouwerij “De Lelie”, was een licht bier van hoge gisting met een hoog alcoholgehalte.

Het nieuw gebrouwen bier wordt gebrouwen naar het originele recept. Het is een sterk blond bier van hoge gisting met hergisting op fles van 8,5 %  alc. Het is een ongefilterd strogeel wazig bier met een mooie romige schuimkraag. Dit maakt van de Paus een gecorseerd bitter degustatiebier waarbij de hop overheerst in geur en smaak. Het wordt in evenwicht gebracht door een mouterige fruitigheid en heeft een lange, hopperige afdronk.

PATER

Het tweede succesbier van de oorspronkelijke brouwerij was "Pater", een donker zacht-zoet bier met een lager alcoholpercentage. Dit bier was in Vosselaar vroeger ook zeer goed gekend als het donkere Leliënbier. 
 
Onze nieuwe "Pater" is eveneens gebrouwen naar het oude recept. Het is een donker bier op basis van geroosterde karamelmout, kandijsuiker en aromatische hop. "Pater" is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles en heeft een alcohol percentage van 6 Vol % zodat het door iedereen kan genoten worden. 

Best fris drinken, op een temperatuur van 8 - 12 °C.


EXTRA Blond

Onze nieuwste creatie, de EXTRA BLOND. Extra Blond is een ongefilterd bier van hoge gisting met hergisting op fles van 6,5 %  alc..  

Het is een zacht volmondig bier met romige kraag en een subtiele hoptoets (21 EBU).  Gebrouwen met gerste- en tarwemout en vier fijne soorten hop, volgens recept van Herman Van de Perre, (secretaris) vzw Brouwerij De Lelie.”
  
De “Extra Blond” behoorde vroeger tot het gamma van de voormalige Brouwerij De Lelie.

Van tijd tot tijd komen we met een "SPECIAL", waarbij één van de bestaande bieren wordt gelagerd in houten vaten, zijnde rum of whiskey.


Deze speciale uitvoeringen zijn telkens maar beschikbaar tot einde voorraad.

SPECIAL Rum Cask

Voor deze "SPECIAL" is ons Pausbier gelagerd in houten Rum vaten en heeft naast de aparte “houttoets” een gecorseerde bitterheid waarin de geur en smaak van hop overheersen. 
Het wordt in evenwicht gebracht door een moutige fruitigheid en heeft een lange hoppige afdronk.

Van deze LIMITED EDITION is ook de tweede editie niet meer beschikbaar!!


SPECIAL Dark Rum Cask

Ook deze nieuwe SPECIAL "DARK" is gelagerd in onze houten Rum vaten en heeft naast de aparte “houttoets” een ingetoomde bitterheid met geur- en smaaktoetsen van gebrande mout. Het wordt in evenwicht gebracht door een zachtzoete volmondige moutsmaak en heeft een licht hoppige afdronk.De gist kan apart gedegusteerd worden.

Ook deze "Limited Edition"  is niet meer beschikbaar.