vzw Brouwerij "De Lelie"

 

 

 

Omdat men de vroegere traditie van het bier brouwen in Vosselaar, niet wilde laten verloren gaan, hebben de Heemkundige Kring Adriaan Ghijs, Fanfare De Ware Vrienden, Unizo en enkele bierliefhebbers,  het initiatief genomen om Brouwerij “De Lelie” nieuw leven in te blazen. Hiervoor hebben zij zich verenigd in een vzw.


Met de steun van de Cultuurraad van Vosselaar, heeft de vzw enkele van de bieren van Brouwerij “De Lelie”, PAUS en PATER, opnieuw laten brouwen. Hierbij werd natuurlijk rekening gehouden met de originele kenmerken van het bier en de toenmalige tijdsgeest. Paus en Pater worden gebrouwen naar het originele recept.


De vzw hoopt op deze manier dat de bieren PAUS en PATER terug een vaste waarde worden bij de Vosselaarse bevolking, zodat ook de huidige (en volgende) generatie(s) van deze oude streekbieren mogen genieten.

 

  Hierboven ziet u een oude pentekening van de Vosselaarse priester-kunstenaar Remi Lens. Het is een zicht vanaf de konijnenberg, naar de kerk toe. De oude brouwerij is rood gekleurd.    
 

 

Het dagelijks bestuur van de vzw is in handen van volgende leden:

 

Functie  

Naam en voornaam

Adres

Telefoon

Voorzitter

Frank De Houwer

Steenovenstraat 1, Vosselaar

0475/927600

Secretaris

Herman Van De Perre

Leliestraat 24, Vosselaar

0476/578104

Penningmeester

Steven Balemans

Oudstrijderslaan 13, Vosselaar

0478/526183

Bestuurslid

Frank Angillis

Duivenstraat 86, Vosselaar

0473/555644

 

De vzw is ook bereikbaar via mail op volgend adres: info@brouwerijdelelie.be