Bieren van Vosselaar

   

Eigenschappen van de "Paus"

 

Het oorspronkelijke bier “Paus” van brouwerij “De Lelie”, was een licht bier van hoge gisting met een hoog alcoholgehalte. Het nieuw gebrouwen bier wordt gebrouwen naar het originele recept.


Dit maakt dat “Paus” een gecorseerde bitterheid heeft, waarin de geur en de smaak van de hop overheersen. Het wordt in evenwicht gebracht door een moutige fruitigheid en heeft een zeer lange, hoppige afdronk.


Een “Paus” is dus, zoals weleer, redelijk bitter en gaat zo in tegen de huidige trend van de verzoeting van de bieren.

De meeste hedendaagse bieren worden neutraler en vlakker van smaak, vooral door het verminderen van de ingrediënten en het toevoegen van zoetstoffen. De pilsbieren van nu bijvoorbeeld, zijn maar half zo bitter als in de tijd dat brouwerij “De Lelie” werd gesloten, begin jaren 50.

Met het opnieuw brouwen van “Paus” willen wij ingaan tegen deze trend van vervlakking en verzoeting, daarom wordt zo goed mogelijk gebrouwen naar het oude recept.


In een “Paus” zal u dan ook enkel de gekende en eerlijke ingrediënten vinden zoals: mout, hop, gist en kruiden die het bier zijn unieke en authentieke smaak geven.


“Paus” is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Als u het bier koopt is het op dronk, maar de smaak zal zeker nog beter en voller worden als u het een tijdje kan laten rusten in een donkere en koele kelder.

Met zijn 8,5 Vol% alcohol is een “Paus” geen doordrinker maar een lekker en gezond degustatiebier.

Best fris drinken, op een temperatuur van 8 - 12 °C.

 

 

     
   

Eigenschappen van de "Pater"

Het tweede succesbier van de oorspronkelijke brouwerij was "Pater", een donker zacht-zoet bier met een lager alcoholpercentage. Dit bier was in Vosselaar vroeger ook zeer goed gekend als het donkere Leliënbier.

Onze nieuwe "Pater" is eveneens gebrouwen naar het oude recept. Het is een donker bier op basis van geroosterde karamelmout, kandijsuiker en aromatische hop. Het heeft een zacht-zoete volmondige moutsmaak en een zachte, licht hoppige afdronk.

"Pater" wordt verkocht in flesjes van 33 cl. In de zomer zal hij bovendien ook van 't vat geschonken worden.

"Pater" is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles. Als u het bier koopt is het op dronk, maar de smaak zal zeker nog beter en voller worden als u het een tijdje kan laten rusten in een donkere en koele kelder.

"Pater" heeft een alcohol percentage van 6 Vol % zodat het door iedereen kan genoten worden.
Best fris drinken, op een temperatuur van 8 - 12 °C.